چگونه از رزومه ساز برای ساخت یک رزومه درخشان استفاده کنیم

رزومه ساز شغلی یک ابزار ضروری برای اقدام در بدست آوردن شغل مورد نظر است. این رزومه هر قدر باکیفیت و حرفه‌ای تنظیم شود و شامل موارد قابل توجه‌ای از تجارب باشد، احتمال موفقیت متقاضی شغل را برای استخدام بالا می‌برد. برای تنظیم یک رزومه خوب ابزاری به نام رزومه‌ساز وجود دارد که به صورت آنلاین در ‌سایت‌های مختلف قابل دسترس کاربر است.
برای شروع، بعد از ثبت نام اولیه در سایت و ورود به داشبورد کارجویی، وارد بخش رزومه ساز می‌شوید. این بخش برای ساختن رزومه در نحوه وارد کردن سوابق تحصیلی یا کاری یا حتی مهارت‌های‌تان، به شما کمک بسیاری خواهد کرد.
نوشتن و تنظیم موارد مشخص شده در رزومه ساز نیازمند آگاهی متقاضی است، چرا که مسیول جذب شرکت با دیدن یک رزومه غیر حرفه‌ای و ناقص که شاید اشکالات نگارشی هم داشته باشد، در مورد فرد داوطلب نگرش مثبتی نخواهد داشت.
اما با استفاده از رزومه ساز های آنلاین، نگرانی وجود ندارد و شما مجبور نیستید برای آماده کردن برگه رزومه خود از ابتدا شروع به نوشتن آن کنید. با کمک گرفتن از رزومه ساز، داوطلب شغل به راحتی می‌تواند نمونه‌ای حرفه‌ای و مناسب از مشخصات خود داشته باشد. بنابراین زمانی را که نیاز است صرف صفحه‌آرایی شود، می‌توانید صرف افزایش کیفیت محتوای آن کنید.

روش تنظیم و ساخت رزومه

قبل از معرفی ابزارهای رزومه‌ساز بهتر است در مورد نکات مهم نوشتن رزومه ایده آل اطلاعاتی کسب کنیم. مواردی که در رزومه ساز باید آنها به صورت طبقه بندی کامل کنید به ترتیب شامل بخش‌های زیر هستند.
• مشخصات فردی
• اطلاعات تماس
• سوابق تحصیلی
• سوابق کاری و توضیح شرح فعالیت‌های مهم هر شغل
• زبانهای خارجی (هر زبانی غیر از فارسی)
• مهارت‌ها و توانمندی‌هایی که به آنها تسلط دارید
• دوره های آموزشی که شرکت کرده‌اید و گواهینامه هایی که گرفته‌اید
• پروژه‌هایی که اجرا کرده‌اید و بطور کلی دستاوردهای شما
مشخصات فردی و اطلاعات تماس شما معمولا در ابتدای رزومه آورده می‌شود که برای ارتباط بین داوطلب و کارفرما نیاز هستند. در این بخش قسمتی با عنوان درباره من وجود دارد که می‌توانید با نوشتن دو الی سه خط در مورد اهداف و معرفی اجمالی درباره ویژگی‌هایتان در رزومه ساز، علاقه خود برای گرفتن موقعیت شغلی را نشان دهید.
توجه داشته باشید تنظیم رزومه به صورت زمانی معکوس رایج‌ترین نوع نوشتن آن است. به این صورت که در سوابق تحصیلی و سوابق شغلی، جدیدترین آن‌ها در ابتدا و سپس به ترتیب سوابق قدیمی‌تر عنوان می‌شوند.
برای بیان کردن سابقه شغلی در رزومه ساز، باید عنوان هر شغل و تاریخ شروع و پایان آن درج شود، همچنین نوشتن وظایف شغلی و تجارب کسب شده به صورت تیتروار از نکات دیگر هستند که می‌توانند نظر مثبت مسیول استخدام را جلب کنند‌.
پس از سوابق کاری اگر به زبان دیگری به جز فارسی اشراف دارید – از ترکی آذری گرفته تا انگلیسی و عربی و غیره – به آنها اشاره کنید.
در بخش مهارت‌ها هر آنچه که به آن تسلط دارید از جمله مهارت‌های کامپیوتری و نرم‌افزارهای مختلف تا مهارت های فنی و کاربردی و یا هنری را وارد کنید. برای نوشتن این قسمت در رزومه ساز، باید توجه زیادی به موقعیت شغلی و خواسته‌های کارفرما داشته باشید. نوشتن توانایی‌های متناسب با شغل مورد نظر می‌تواند در موفقیت برای رسیدن به آن شغل، بسیار مفید باشد.
در قسمت دوره های آموزشی و گواهی نامه ها می‌توانید کلاسهای کوتاه مدت و بلند مدت خود را با درج مدت زمان آموزش را بنویسید و اگر در پایان دوره، گواهینامه‌ایی دریافت کردید به آن اشاره کنید. در این بخش می‌توانید از گواهی نامه‌های خودرو از انواع ماشین های سبک و سنگین مانند لیفتراک، لودر ، تراکتور و ... نیز نام ببرید.
ودر آخر اگر مشاغلی به صورت پروژه ایی داشته اید یا فعالیت های خاصی مانند تالیف و ترجمه یا انواع دستاوردهای هنری و ورزشی داشته اید در قسمت پروژه ها و دستاوردها وارد کنید.

نکاتی مهم برای نوشتن رزومه

1. نگارش رزومه باید هم جهت با انتخاب شغل شما و توجه به موقعیت کاری مورد نظر باشد و از نوشتن موارد خارج از موضوع باید اجتناب کنید.
2. کلمات کلیدی شغل خود را پیدا کنید و از آنها در نگارش رزومه استفاده کنید تا حس تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
3. برای وارد کردن سابقه کاری در رزومه‌ساز نیازی به نوشتن تمام شغل‌های قبلی نیست و در واقع سابقه کاری مفید و مرتبط با موقعیت شغلی مورد نظر، کمک‌کننده خواهد بود.
4. ترتیب زمانی معکوس موجود در سرویس‌ رزومه ساز، رایج‌ترین نوع است که در آن سوابق تحصیلی و سوابق کاری با شروع از آخرین مورد، در رزومه درج می‌شود و پس از آن موارد قدیمی‌تر بیان می‌شوند. این نوع رزومه برای افرادی که تحصیلات یا سوابق کاری متعددی دارند گزینه مناسبی است.
5. کسانی که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند و سابقه کار زیادی ندارند بیشتر روی مهارت‌ها و توانایی‌های خود تکیه کنند و این موارد را در بخش‌های تحصیلات و مهارت‌ها عنوان کنند.
6. طبق نظر کارشناسان، باید گفت رزومه‌ای مناسب است که کارفرما با دیدن آن راحت بتواند اطلاعات شما را خوانده و با توانایی‌هایتان آشنا شود. به همین دلیل رزومه باید در نهایت سادگی و تاثیرگذاری باشد.
7. سعی کنید تمامی اطلاعات در یک صفحه آورده شوند و حجم آن بیشتر نشود.