نکاتی مهم برای نوشتن یک رزومه ایده آل
کارفرماها در استخدام نیروی ماهر به دنبال سه اصل هستند؛ کارجو چه شغلهایی داشته است؟ چه تجربیاتی داشته است؟ و چرا این شغلها را برای خود انتخاب کرده است؟ بسیاری از رزومهها بیمعنی و غیرقابل درک هستند، شما باید تلاش کنید تا یک رزومه ایده آل تنظیم کنید. برای نوشتن یک رزومه حرفهای به شما توصیه میکنیم تا مراحل زیر را دنبال کنید.
1. فرمت و قالبی ساده و استاندارد انتخاب کنید
قبل از نوشتن و ساخت رزومه شما باید قالب مناسبی را انتخاب کنید تا بر اساس آن رزومه را تنظیم کنید. نمونههای مناسبی در اینترنت وجود دارد که شما میتوانید از آنها استفاده کنید، همچنین مشاوران رزومهنویسی نیز میتوانند شما را راهنمایی کنند. در واقع یک رزومه ایده آل باید در عین سادگی و تناسب با موقعیت شغلی شما باشد.
در مورد فرمت نیز ذکر این نکته الزامی است که رزومه شما قبل از ارسال باید به فرمت PDF تبدیل شود.
2. با مشخصات فردی و اطلاعات تماس شروع کنید
مشخصات فردی شما باید در ابتدای رزومه ذکر شود که شامل نام کامل، شماره تماس، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات شخصی میشود. این قسمت باید تا حد امکان شفاف و واضح باشد تا کارفرما به راحتی بتواند با شما ارتباط برقرار کند.
3. از تحصیلاتتان بگویید
تحصیلات شما باید در صدر یک رزومه ایده آل قرار بگیرد؛ در این قسمت شما باید به سوابق تحصیلی خود اشاره کنید همچنین افتخارات و دستاوردهایی که در طول تحصیل بدست آوردهاید را میتوانید در این قسمت بنویسید. اگر در دورهای آنلاین و کلاسهای آموزشی متفرقهای به آموزش پرداختهاید، ذکر این موارد نیز اهمیت دارد.
4. تجربیات کاری خود را اضافه کنید
بخش اصلی و مهم در یک رزومه ایده آل ذکر تجربیات کاری است؛ کارفرما علاقه دارد تا از تمام مشاغلی که شما در آن مشغول به کار بودهاید اطلاعات لازم را به دست آورد. تجربیات و مهارتهایی که میتوانند کارفرما را تحت تأثیر قرار بدهند از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند. اگر تجربیات شغلی زیادی دارید میتوانید تنها به ذکر موارد مهم و اساسی بسنده کنید تا رزومه شما به یک رزومه حرفهای تبدیل شود.
5. مهارتها
در این بخش شما باید به ذکر مهارتهای خود بپردازید؛ شما میتوانید به تمام مهارتهای کوچک و بزرگ خود اشاره کنید اما در یک رزومه ایده آل کارفرما بیشتر تحت تأثیر مهارتهای خاص شما قرار خواهد گرفت. هنگام نوشتن مهارتهای خود استراتژیک عمل کنید؛ به مواردی که نتوانستهاید به سطح بالایی از مهارت در آنها برسید، اشاره نکنید، اگر در مهارتی واقعا عالی نیستید از گفتن آن پرهیز کنید.
6. به تجربیات داوطلبانه، پروژهها و دستاوردهای مهم خود اشاره کنید
ذکر پروژهها، تجربیات داوطلبانه، دستاوردهای مختلف نیز میتوانند روی کارفرما تأثیرگذار باشند؛ گاهی ارزش این موارد باعث میشود تا رزومه شما در نظر کارفرما مهم جلوه کند.
7. یک رزومه خوب باید شفاف باشد
توضیحات در رزومه بسیار اهمیت دارند؛ شما باید از واژگانی استفاده کنید که کارفرما جذب خواندن رزومه شما شود. خود را به جای کارفرما بگذارید و ببینید اگر شما مدیر استخدام بودید به کدام قسمت از رزومه توجه بیشتری میکردید یا در رزومه به دنبال چه چیزهایی هستید. باید این نکته را در نظر بگیرید که چه عنوانهایی برای کارفرما یا مدیر استخدام بیشترین اهمیت را دارد.
8. ویرایش و اصلاح یک رزومه ایده آل
ویرایش رزومه اهمیت بسیاری دارد؛ قبل از نوشتن یا تایپ کردن اصل رزومه، بهتر است پیشنویسی از آن داشته باشید تا از صحت و درست بودن رزومه خود اطمینان حاصل کنید. در ویرایش شما میتوانید اشتباهات املایی و معنایی را اصلاح کنید به عنوان مثال اگر رزومه طولانی است با ویرایش و انجام اصلاحات میتوانید آن را به رزومهای معقول تبدیل کنید.
غلط املایی و دستور زبان از مواردی هستند که شانس شما را برای استخدام کاهش میدهند؛ مرور رزومه و ویرایش آن این امکان را میدهد تا از بروز این خطاها جلوگیری شود، همچنین میتوانید رزومه را به اطرافیان یا شخصی حرفهای نشان دهید تا از کامل بودن آن مطمین شوید.
9. رزومه را مختصر و مفید نگه دارید
به طور کلی یک صفحه برای نمایش اطلاعات شخصی، تجربیات کاری، سوابق تحصیلی و انواع مهارتها کافی است؛ رزومه اگر بیش از اندازه طولانی باشد حوصله مخاطب را سر میبرد پس بهتر است رزومه شما مختصر و مفید باشد، برای این کار لازم است از پرداختن به جزییات کم اهمیت پرهیز کنید.
10. استفاده از کلمات کلیدی
کلمات کلیدی و مهم شغل به شما کمک میکند تا رزومهای خواندنی و جذاب داشته باشید. اگر با این واژگان آشنایی ندارید میتوانید از یک مشاور رزومه نویسی کمک بگیرید. استفاده از عبارتهای کوتاه و هدفمند، متن شما را به یک رزومه ایده آل تبدیل میکند.
11. از موارد کلیشهای دوری کنید
در رزومه همه چیز را به طور خلاصه بیان کنید و از کلمات و مفاهیم کلیشهای استفاده نکنید؛ واژهها باید به درستی انتخاب شوند تا تاثیرگذار باشند.
12. رزومه خود را از لحاظ بصری ساده و سازمانیافته نگه دارید
این نکته را به یاد داشته باشید که مدیر و کارفرما معمولا وقت زیادی را به خواندن رزومه اختصاص نمیدهد زیرا یک رزومه ایده آل به شکلی سازمانیافته تمام اطلاعات لازم را به شکلی آسان در اختیار کارفرما قرار میدهد. پس یک رزومه باید شفاف و آسان باشد تا وقت زیادی از خواننده نگیرد و در عین حال مؤثر باشد.
13. با رزومه، خود را از هر جهت عالی نشان دهید
یک رزومه ایده آل میتواند شما را در کار خود عالی نشان دهد پس این نکته بسیار اهمیت دارد که در تنظیم رزومه به موارد گفته شده توجه داشته باشید. کیفیت مناسب رزومه باعث میشود تا مهارتها و تواناییهای شما به کارفرما ثابت شود.
14. اطلاعات غیرضروری
موارد غیرضروی که مربوط به سوابق شغلی و تحصیلی شما هستند مانند اطلاعات تماس کارفرماهای قبلی و مشابه آن را در رزومه ذکر نکنید؛ اگر لازم باشد کارفرما شخصا از شما درخواست کرده و بعد میتوانید این منابع و اطلاعات را در اختیار او بگذارید.