11 نکته‌ اساسی برای ارسال رزومه به صورت حرفه‌ای

برای ارسال رزومه خود و پیدا کردن یک شغل خوب ساعت‌ها رزومه نویسی کرده و بارها چیزی که نوشته‌اید را بازنویسی کرده‌اید. احتمالا برای شغل‌های مختلفی که می‌خواهید نسبت به استخدام شدن در آن اقدام کنید رزومه متفاوتی دارید. اما برای شغلی که بیش از ۲۵۰ نفر متقاضی دارد نوشته شما باید چگونه باشد تا مورد توجه کارفرمایان قرار گیرد و با اولین نگاه آن را کنار نگذارند.

امروزه خیلی از شرکت‌های جهانی از یک سیستم هوشمند ATS برای ارزیابی اولیه متقاضیان استخدام استفاده می‌کنند. این نرم افزار کلید واژه‌ها و عبارات مربوط به شغل را در رزومه‌های ارسال شده جستجو می‌کند و فقط آنهایی را که خوب تشخیص دهد به دست مدیر استخدام انسانی می‌رساند. در این صورت شما در زمان ارسال رزومه باید آن را هم برای سیستم‌های ATS و هم مدیر استخدام شرکت بهینه‌سازی کنید.

خبر خوب این که نیازی به طراحی فانتزی رزومه ندارید و با رعایت این نکات یازده ‌گانه‌ای که گفته می‌شود می‌توانید مطمئن باشید که نوشته ارسالی شما می‌درخشد و یک کار خوب به دست می‌آورید.

کوتاه بنویسید

 به طور معمول یک صفحه برای نشان دادن اینکه شما مهارت، تجربه و دانش لازم را برای به دست آوردن این شغل دارید کافی است. اگر در کوتاه کردن رزومه خود مشکل دارید، پروژه‌های شبیه به هم را ترکیب کنید و تجربه‌های کاری که بیش از ده سال از آن گذشته است را حذف کنید.

مشخصا برای این شغل بنویسد

ارسال رزومه به یک شرکت مستلزم آن است که مهارت‌ها، تجارب و دستاوردهای مربوط به آن شغل را در نوشته خود بیاورید اما باید از آوردن جزئیات نامربوط خودداری کنید. 

سعی نکنید هر چیزی را در رزومه خود وارد کنید، فقط مواردی را در رزومه خود بگنجانید که نشان دهد شما بهترین گزینه برای آن شغل هستید.

خوانایی متن خود را بالا ببرید

در صورتی که برای یک شرکت معتبر خارج از کشور رزومه ارسال می‌کنید و قرار است با نرم‌افزار ATS رزومه شما را پایش کنند، بهتر است از نمودارها، جدول و تصاویر استفاده نکنید تا نرم‌افزار به خوبی بتواند اطلاعات وارد شده را پردازش کند.

از فونت‌های ساده‌ای مانند Arial، Times new Roman یا Helvetica استفاده کنید. احتمال دارد فونت‌هایی که زیاد شناخته شده نیستند، توسط این نرم‌افزار خوانده نشوند. این فونت‌ها برای مدیر استخدام انسانی نیز خواناتر هستند. 

از تیترهای مناسب برای هر بخش از رزومه استفاده کنید و آن‌ها را به صورت بولد شده، با حروف اول بزرگ و با رنگ متفاوت بنویسید.

از کلمات جادویی استفاده کنید

در تنظیم تیترها و نوشتن رزومه از کلمات کلیدی استفاده کنید که برای آن شغل اهمیت دارند و شناخته شده هستند. به این صورت برای افرادی که مسئول استخدام هستند راحت‌تر خواهد بود تا شایستگی شما را تشخیص دهند. اگر آن شرکت از نرم‌افزار هم برای جداسازی رزومه‌ها استفاده می‌کند نوشته شما بتواند فیلترهای اعمالی ATS را با موفقیت پشت سر بگذارد.

برای پیدا کردن این کلمات کلیدی باید توضیحات شغلی را که متقاضی آن هستید بخوانید و ببینید از چه کلماتی برای توصیف مهارت‌های شما استفاده شده است. در بخش وظایف و توانایی‌های توضیحات شغل دقت بیشتری داشته باشید تا با کلمات کلیدی مورد استفاده آشنا شوید. سایت‌های اینترنتی و ابزارهای آنلاین نیز مانند Jobscan، سایت طراحی هدفمند رزومه و SkillSyncer می‌توانند تعدادی از کلمات کلیدی مورد نیاز را در اختیارتان قرار دهند.

به جای هدف تک کلمه‌ای از یک عبارت استفاده کنید

اگر در ارسال رزومه هدف خود از رفتن به شرکت را در قالب یک یا دو کلمه کوتاه بیان کرده‌اید به جای آن از یک جمله کوتاه استفاده کنید. هدف جهت‌گیری شما را نشان می‌دهد ولی با عبارات می‌توانید به استخدام کنندگان بگویید با استخدام شما چه ارزشی به شرکت افزوده می‌شود.

کاربرد جملاتی که نشان دهنده تاثیر شما باشد

به جای آنکه بگویید در چه پروژه‌هایی مسئولیت داشته‌اید از عباراتی مانند اجرای، ساخت، برنامه‌ریزی، افزایش، تحویل، طراحی، جهت دادن به، آموزش، پیش‌بینی و تکمیل یک پروژه یا وسیله که انجام داده‌اید استفاده کنید. اینکه وظایف روزانه شما در کارهای قبلی چه بوده است زیاد مهم نیست، مهم این است که شما از طریق انجام آن وظایف چه دستاوردهایی برای سازمان داشته‌اید.

همه چیز را کمی کنید

با کمک اعداد یا درصدها نشان دهید که چقدر در موقعیت‌های قبلی خود تاثیرگذار بوده‌اید. استخدام کنندگان از این طریق می‌توانند آن چه را که شما در موقعیت‌های کاری قبلی انجام داده‌اید را تصور کنند. باید بتوانید نشان دهید چقدر برای شرکت مزیت دارید. به طور مثال شما می توانید به جای این که بگویید: ایجاد گزارش وضعیت ماهیانه مشتریان، از جمله ایجاد گزارش‌های ماهیانه برای ۲۵ تا ۳۰ نفر از مشتریان برای اطمینان از ارتباط به موقع، استفاده کنید.

از کلیشه‌ها بپرهیزید

قبل از ارسال رزومه دقت کنید که عبارات کلیشه‌ای که در همه رزومه‌ها از آن استفاده می‌شود را به کار نبرده باشید. به یاد داشته باشید تکرار زیاد این عبارات باعث شده است که دیگر هیچ مفهومی را منتقل نمی‌کنند. به جای آن می‌توانید به روش کمی دستاوردهای خود را ارائه دهید و مهارت‌های خود را با عدد بیان کنید.

عباراتی مانند آشنایی با ... و تسلط کامل بر ... جزء عبارات کلیشه‌ای محسوب می‌شوند و معانی واقعی خود را از دست داده‌اند.

کارهای پاره وقت خود را نیز ذکر کنید

اگر در دوره‌های قبلی کارهای پاره وقت، دورکاری انجام داده‌اید یا سابقه کار داوطلبانه را دارید آن را نیز در رزومه‌ای که نوشته‌اید وارد کنید. در صورتی که کارهایی که انجام داده‌اید کوتاه مدت بوده است بهتر است آنها را در رزومه خود نیاورید.

ذکر جوایزی که به دست آورده‌اید و کارهای داوطلبانه که در طول چند سال اخیر بوده می‌تواند در به چشم آمدن رزومه شما موثر باشد. البته این موارد باید به مربوط به کاری باشد که درخواست استخدام در آن را دارید و به صورت خلاصه بیان شود.

یک فرمت مناسب رزومه پیدا کنید

برای ارسال رزومه برای یک فرصت شغلی شما می‌توانید به صورت دستی فرمت رزومه را با ابزارهای مایکروسافت تنظیم کنید یا از قالب‌های آماده موجود در اینترنت یا ورد استفاده کنید. سرچ کنید و چندین نوع قالب مختلف رزومه را ببینید و برای نوشتن رزومه خود از بهترین‌ها که توانایی‌های شما را به خوبی نشان دهد استفاده کنید.

افزودن راه‌های ارتباطی

یکی از اصول رزومه نویسی افزودن راه‌های ارتباطی مختلف خودتان از جمله ایمیل، شماره تلفن همراه و اکانت شبکه‌های اجتماعی برای تماس شرکت با شما است. اگر بهترین رزومه را داشته باشید ولی شرکت نتواند با شما تماس بگیرد، امکان استخدام شما وجود نخواهد داشت.