راههایی برای یافتن شغل مناسب
زندگی در دنیای رقابتی امروز پیچیدگیهای ویژهای را با خود به همراه دارد. در چنین جهانی، انسانها پیوسته و در هر زمینهای با یکدیگر به رقابت میپردازند.
این رقابتها، گاه آشکار و گاه از نظرها پنهان است. بدیهی است که پیدا کردن شغل یکی از رقابتیترین و جدیترین مسائل پیش روی انسان مدرن به شمار میرود.
عواملی از قبیل، افزایش جمعیت، پیشرفت فناوری، گسترش وسایل ارتباط جمعی، تغییر و تحولات اقتصادی و بسیاری عوامل دیگر، همواره زندگی حرفهای ما را تحت تأثیر خود قرار میدهند. طبیعی است که یافتن شغل مناسب هم متأثر از این عوامل خواهد بود.
با این حال، عوامل یاد شده در برخی مواقع میتوانند به ما کمک کنند تا در پیدا کردن شغل مناسب، عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشیم. به عنوان مثال، پیشرفت فناوری و تمایل صاحبان مشاغل برای برونسپاری کارها این امکان را فراهم کرده تا بتوانیم فارغ از موقعیت جغرافیایی و مشکلاتی از قبیل حجم ترافیک و حجم متقاضیان بازار کار از راه دور به انجام شغل مناسب بپردازیم. از طرف دیگر، کار کردن به روش سنتی یا حضوری نیز همچنان به شکل گستردهای جریان دارد. بسیاری از مراکز اداری و سازمانها هنوز هم نیروی کار مورد نظر خود را با استفاده از روشهای سنتی استخدام میکنند.
هر یک از روشهای یاد شده دارای مزایا و معایب خاصی هستند. بنابراین، جویندگان شغل با در نظر گرفتن این موارد میتوانند قبل از هر چیز، درباره روش انجام شغل خود تصمیم بگیرند. به عنوان مثال، دورکاری برای بسیاری از افراد در حکم زندگی رویایی است. اگر شما هم در زمره چنین افرادی قرار دارید، بهتر است بدانید که بر اساس گزارشها، تا پایان سال 2028 میلادی، 73 درصد از کل ادارات و سازمانها برای انجام امور خود از همکاری دورکاران بهره خواهند جست. مطالعات نشان دادهاند که افراد دورکار، استرس به مراتب کمتری دارند و از عملکرد بهتری برخوردار هستند.
نکتههایی برای یافتن شغل مناسب
پیدا کردن شغل مناسب فارغ از حضوری یا دورکاری دارای مسائل و پیچیدگیهای منحصر به فردی است که باید هر یک از آنها را به دقت در نظر داشته باشید. در این جا تلاش خواهیم کرد تا با ذکر چند نکته به شما کمک کنیم تا در پیدا کردن شغل مناسب خود عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشید:
تعیین شغل مناسب
علائق، تواناییها، مهارتها، محدوده جغرافیایی، سبک زندگی و بسیاری موارد دیگر در تعیین شغل مناسب برای افراد تأثیرگذار هستند. بنابراین، لازم است ابتدا همه قابلیتها و محدودیتهای خود را بشناسید و با در نظر گرفتن آنها تصمیم بگیرید که به انجام چه کاری یا فعالیت در چه حوزهای علاقه دارید. به این ترتیب، برای یافتن شغل مناسب به مراتب راحتتر خواهید بود. فعالیت مطابق با تواناییها و در زمینه دلخواه در ایجاد انگیزه و دستیابی به توفیق بسیار موثر خواهد بود.
ایجاد شبکه ارتباطی گسترده
گسترش ارتباطات یکی از عوامل اصلی در پیدا کردن شغل مناسب به شمار میرود. خوشبختانه، امروزه با استفاده از شبکههای اجتماعی حرفهای از قبیل لینکدین، سایتهای کاریابی و سایر امکانات فضای آنلاین میتوانید در برقراری ارتباط و عضویت در گروههای مناسب با کسب و کار خود، موفقتر عمل کنید. ارتباط با چنین افراد و گروههایی به شما اجازه میدهد تا بتوانید خود را به سایر همتایان یا صاحبان مشاغل مرتبط معرفی کنید و انتظار داشته باشید تا شما را از بین هزاران نفر از متقاضیان کار برگزینند.
آشنایی با نیازهای بازار و ارتقای مهارتها
برای پیدا کردن شغل مناسب، لازم است اطلاعات خود را درباره نیازهای بازار کنونی کسب و کار گسترش دهید. آشنایی با نیازهای بازار به شما کمک خواهد کرد تا موقعیت خود را در فضای کسب و کار تخمین بزنید و در صورت لزوم با ارتقای قابلیتهای خود، چشمانداز شغلی بهتری را ایجاد کنید.
آشنایی با فناوری
امروزه، برای انجام هر کاری، لازم است از دانش فنی کافی و مرتبط با حوزه فعالیت و برخی مهارتهای عمومی از قبیل، توانایی استفاده از رایانه، نرم افزارهای ارتباطی و اداری، شبکههای اجتماعی و در اغلب مواقع، آشنایی نسبی با برخی زبانهای خارجی برخوردار باشید و بتوانید از فناوریهای روز دنیا بهره بگیرید. این، یکی از پیش نیازهایی است که همه سازمانها و مراکز اداری برای استخدام نیروی تازه نفس در نظر میگیرند.
با توجه به آن چه گفته شد، بهتر است ابتدا زمینه کاری مورد علاقه خود را تعیین کنید و تا جای ممکن، مهارتها و قابلیتهای خود را گسترش دهید. سپس، با ایجاد فضای ارتباطی مناسب با افراد و گروههای مختلف و مرتبط با حوزه دلخواه مرتبط شوید. به این ترتیب، به سادگی با نیازهای بازار آشنا خواهید شد و برای ارتقای مهارتهای خود گام خواهید برداشت.
منبع: