نکاتی برای نوشتن یک رزومه موثر

اگر فکر می کنید باید وارد مرحله جدیدی از زندگی شغلی تان شوید احتمالاً باید به رزومه خود بیشتر فکر کنید ...

 

·        آیا نیاز است که یک رزومه جدید بسازید و یا باید آن را بروز رسانی کنید؟

·        چگونه مهارتهای شغل فعلی تان در رزومه وارد کنید و یا چگونه این مهارت ها و تجربه ها را بنویسید که از دیگر کارجویان متفاوت تر دیده شوید ؟

 

اگر شما به دنبال شغلی تازه هستید ، برای نوشتن رزومه مناسب و موفقیت بیشتر ما را با 10  قانون طلایی زیر همراهی کنید :

 

1- رزومه را نهایتا در یک یا دو صفحه تهیه کنید

معمولا مدیران بین ۶ تا ۱۰ ثانیه صرف دیدن رزومه شما می کنند پس بهتر است هر آنچه که از خود میخواهید در یک صفحه بنویسید تا در یک نگاه دید مناسبی به کارفرما دهید. در واقع مختصر و مفید بنویسید نه اینکه زیاد و طولانی.

 

2- غلط املایی نداشته باشید

حتما رزومه خود را یک یا دو بار قبل از ارسال مطالعه کنید تا غلط املایی نداشته باشد. داشتن غلط املایی به یکباره میتواند دید مدیر استخدام کننده را دچار تردید کند.

 

3- از کلمه "من" استفاده نکنید

تمرین کنید در حالی که کاملا مفهوم دلخواه خود را می رسانید کمتر از کلمه "من" در جمله ها و توضیحات استفاده کنید.

 

4- بخش های اصلی سوابق شغلی را فراموش نکنید

در هنگام نوشتن تجارب و سوابق شغلی، مطمئن شوید که موارد مهم نوشته شود، مواردی از قبیل اینکه: در کدام شهر شاغل بودید، زمان شروع و خاتمه شغل را مشخص کنید و بهتر است وظایف و امور اصلی شغل خود را مختصر شرح دهید.

 

5- کیفیت جملات خود را بالاتر ببرید

هر کسی به راحتی می تواند بگوید که در کارهایش موفق بوده اما برای اینکه کمی مدیر اداری شرکت را متقاعد کنید، بهتر است موفقیت خود را با اعداد و ارقام و یا درصد ها ثابت کنید. مثلا به جای اینکه بنویسید "موفق در فروش بیمه" بنویسید "موفق به رشد فروش ۳۵ درصدی در فروش بیمه عمر و حوادث در ۵ ماه گذشته".

 

6- نقاط قوت شغل های قبلی خود خود را بنویسید

 اگر شما به دلیل عملکرد خوبتان ارتقاء شغلی داشته اید باید آن را ذکر کنید. اگر شما با مدیرعامل همکاری می کردید و یا با یک مشتری بزرگ و بنام همکاری متفاوتی در شرکت داشته اید آنها را بنویسید. این موارد نشان می دهد شما مسئولیت پذیر هستید و ظرفیت کار با اشخاص مهم و بزرگ را دارید.

 

7- هر چیزی ارزش نوشتن ندارد

هر کلمه‌ای در رزومه باید هدفی داشته باشد، همیشه از خودتان این سوال را بپرسید که "آیا این جمله و کلمات به من کمک می کند؟" اگر نه باید ویرایش یا حذف شوند.

 

8- درباره چیزی که شما را متفاوت می‌کند فکر کنید

معمولا بهتر است در قسمتی از رزومه کمی درباره خودتان صحبت کنید سعی کنید خود واقعی تان را روشن و با انگیزه جلوه دهید. بنویسید که علاقه‌مندی‌ها، اهداف، شخصیت شما و یا چیزی که شما را منحصر به فرد می کند چیست. به یاد داشته باشید رزومه شما همیشه توسط یک فرد عادی و حقیقی مطالعه می شود و احتمالا ترجیح می‌دهد با کسی کار کند که وجهه خوبی داشته باشد و از فرهنگ و روحیه مناسبی برخوردار باشد.

 

9- در مورد شغل مورد تقاضای خود خوب فکر کنید

شما باید بدانید هر شغلی تعدادی کلمه کلیدی دارد که آن شغل را توصیف می کند. یکی از ترفندهای مورد علاقه من برای کمک به برقراری ارتباط موثر با خواننده رزومه، این است که کارجو در توضیح تجارب قبلی خود از این کلمات کلیدی استفاده کند تا شخص استخدام کننده تصور کند که او قطعا برای این شغل ساخته شده است.

 

10- رزومه خود را شبیه به یک داستان تصور کنید

 بسیاری از راهنمایی هایی که گفته شد همه به این ایده اشاره دارند که رزومه شما باید به وضوح و مختصر "داستان شما" را توضیح دهد، مدیران استخدام ‌کننده با این داستان، متوجه می شوند که چرا شما برای این شغل مناسب هستید و در نهایت شما با معرفی خود و توضیح اینکه در این راه چه چیزهایی یاد گرفته اید و چه چیزهایی را تجربه کرده اید تا به این جا رسیده اید داستان خود را به پایان می رسانید.

 

بله! شاید موارد بالا کمی زیاد باشد اما خبر خوب اینکه شما در انجام این کار تنها نیستید، جستجوی شغلی کار دشواری است شما باید مطمئن باشید هر آنچه را که در توان دارید برای گرفتن شغل مورد نظر انجام داده اید در این مرحله دوستان یا فامیل به کمک شما نمی آیند و فقط با اتکا به توانمندی های خود امکان موفق شدن را دارید.

اگر فکر می کنید بهتر است یک فرد حرفه ای تر رزومه شما را پیاده سازی کند می‌توانید با مشاوران وبسایت فکروکار در ارتباط باشید و از خدمات ما بهره مند شوید فقط به خاطر داشته باشید، شما تنها زمانی احساس غرور می کنید که یک رزومه واقعی، متمایز و روشن داشته باشید تا در میان سایر متقاضیان کار واضح تر و متفاوت تر دیده شوید.