6 راهکار برای سازگاری با تغییرات کاریابی در دنیا (قسمت دوم)
در قسمت اول این مطلب دیدیم که بازار کار در دنیای امروز چطور تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است: فصلهایی که شرکتها کارکنان جدیدشان را استخدام میکردند تغییر کرده است و دیگر قابل پیش بینی نیست، صنایع کلیدی رونق خواهند گرفت و کارهای فریلنسری و پروژهای خواهان بیشتری پیدا خواهند کرد.
در ادامه، به بررسی سایر تغییرات دنیای کار میپردازیم.
4.دورکاری ادامه پیدا میکند
شیوع ویروس کرونا تصور بسیاری از کارفرمایان در مورد دورکاری را تغییر داده است. بعید به نظر میرسد که تعداد کارکنان تمام وقتی که در یک دفتر یا محل کار مشغول هستند، به اندازه قبل از سال 2020 برگردد. اما این بدین معنا نیست که شما دیگر به محل کار بر نخواهید گشت. به احتمال زیاد، بعضی از شرکتها در ادامه کار خود همچنان از دورکاری استقبال خواهند کرد، بعضی دیگر خواهان حضور کارکنان در دفتر هستند، و بعضی هم به دنبال مدلهای ترکیبی و انعطاف پذیر خواهند بود. در این میان، بسیاری از سازمانها بدون در نظر گرفتن این که چه سبکی را به کار خواهند گرفت، از راه دور به انجام فرایندهای استخدامی ادامه خواهند داد.
چطور سازگار شوید:
- جستجویتان را گسترش دهید. رواج پیدا کردن دورکاری، امکانات زیادی را برای افراد در سرتاسر دنیا فراهم کرده است. این بدین معناست که نه تنها میتوانید برای موقعیتهای شغلی که در منطقه خودتان وجود دارند درخواست بفرستید، بلکه میتوانید درخواستتان را برای موقعیتهای شغلی که در سراسر کشور پراکنده هستند هم ارسال کنید.
- مهارتهای دورکاریتان را به نمایش بگذارید. ویژگیهایی مثل مهارتهای ارتباطی و سازماندهی قوی و وجود دارند که باعث میشوند بعضی از کارمندان، دورکاران بهتری باشند. بنابراین آماده باشید تا در مصاحبههای خود به برخی سئوالات خاص در مورد کار کردن از خانه پاسخ دهید و فرقی نمیکند که موقعیت شغلی مورد نظرتان دائما دورکاری است با موقتا.
- در مورد نحوه کارتان فکر کنید. رواج دورکاری برای کسانی که عاشق کار کردن از خانه هستند عالی است اما بعضیها ممکن است برای حضور در دفتر دلتنگ باشند و دوست داشته باشند شخصا در کنار همگروهیهایشان کار کنند. ترجیح شما هر کدام باشد، در مورد درخواستهایی که میفرستید استراتژیک عمل کنید، برای خودتان مشخص کنید که در مورد وضعیت فعلی و وضعیت بلندمدت آن شرکت چه سئوالاتی باید بپرسید.
5.استخدامها خودکارتر خواهند شد
استخدامکنندگان هرچه بیشتر به سیستمهای خودکار روی میآورند تا بتوانند حجم انبوه درخواستها را مدیریت کنند، تا جایی که کارجویان باید انتظار فرایندهای مصاحبهای خودکار بیشتری را داشته باشند. برای مثال، بعضی شرکتها از مصاحبههای از قبل ضبط شده برای غربالگری کارجویان استفاده میکنند و بعضی شرکتها هم در حال توسعه هوش مصنوعی برای بررسی این مصاحبهها هستند، به طوری که این هوش مصنوعی به کلمات کلیدی کارجویان گوش میکند و حالت چهرههایشان را تماشا میکند. این سطح از فناوری هنوز در مراحل اولیهاش به سر میبرد اما در حال پیشرفت است.
چطور سازگار شوید:
- رزومهتان را به فراخور تنظیم کنید. هدف اصلی یک رزومه، ترغیب مدیر یا مسئول جذب و استخدام به برداشتن قدم بعدی و گذاشتن یک قرار مصاحبه با متقاضی است. سادهترین کار برای رسیدن به این هدف این است که از رزومهتان کمک بگیرید تا آنها را قانع کنید که چرا متقاضی مناسبی برای آن نقش شغلی هستید. به همین دلیل است که تنظیم کردن رزومه برای هر موقعیت شغلی بهخصوص بسیار اهمیت دارد. این کار کمک میکند تا رزومهتان در سیستمهای خودکار مورد تایید قرار بگیرند.
- از سیستمهای خودکار به نفع خودتان استفاده کنید. وقتی با یک مصاحبه از قبل ضبط شده رو به رو میشوید، این احتمال وجود دارد که هوش مصنوعی سئوالات رایج مصاحبه اولیه را از شما بپرسد. سئوالاتی مثل این که «از خودتان بگویید» یا «چطور از این موقعیت شغلی مطلع شدید؟» بنابراین میتوانید خودتان را برای این سئوالات آماده کنید.
- حضوری انسانی به جای بگذارید. همیشه درخواستهای شغلی را با یک پیگیری تکمیل کنید. بعد از انجام مصاحبه با هوش مصنوعی، به مدیر جذب و استخدام یا کارکنان آن شرکت دسترسی پیدا کنید و از آنها تشکر کنید.
6.رقابتها بیشتر خواهند شد
با افزایش بیکاری و دورکاری، متقاضیان بیشتری برای هر آگهی شغلی اقدام میکنند و این دیده شدن شما در میان تعداد بالای متقاضیان را دشوارتر میکند و این به معنای طولانیتر شدن فرایند کاریابی است.
چطور سازگار شوید:
- رزومه و پروفایل لینکدینتان را پیرایش کنید. در یک بازار کار رقابتی، زمان گذاشتن برای به کمال رساندن رزومه و پروفایل لینکدین از همیشه واجبتر است. همچنین باید مطمئن شوید که سایر شبکههای اجتماعیتان هم برای فرایند کاریابی مناسب هستند (مثلا محتوای نامناسبی مثل بدگویی از کارفرمای قبلی را پست نکرده باشید) .
- استراتژیک عمل کنید. برای همه جا رزومه نفرستید. روی موقعیت شغلی مناسب تمرکز کنید و بعد رزومهتان را متناسب با آن بازنویسی و تنظیم کنید. بهتر است چند درخواست محدود دقیقا فکر شده و با کیفیت بفرستید تا این که برای هر آگهی رزومه بفرستید.
- برای متمایز شدن به راههای خلاقانه فکر کنید. اگر میخواهید مهارتهایتان را افزایش بدهید و رزومهتان را تقویت کنید، یک کار فریلنسری یا حتی کاری با درآمد کم انجام دهید. کارفرمایان از کارجویان زیرکی استقبال میکنند که حاضرند تلاش ویژهای انجام دهند تا در صنعتی که در آن فعال هستند به روز باشند.
- مهارتهایتان را افزایش دهید. بهتر است مهارتهایتان یک سر و گردن از دیگر کارجویان بیشتر باشد و همچنان به یادگیری ادامه بدهید. وبسایتهای زیادی وجود دارند که کلاسهای آنلاین رایگان یا مقرون به صرفهای را ارائه میدهند که میتوانید از آنها کمک بگیرید.
- صبور و انعطاف پذیر باشید. بهتر است در سال 2021 با ذهن بازتری در جستجوی شغل باشید. میتوانید چند نسخه متفاوت از رزومهتان برای صنایع و موقعیتهای شغلی مختلف تهیه کنید یا کاری موقت یا فریلنسری انجام دهید تا زمانی که فرصت کاری مناسب و اصلیتان را پیدا کنید.
- مراقبت از خود را تمرین کنید. یادتان باشد که فرایند کار پیدا کردن میتواند فشار زیادی به شما وارد کند. زمانی را برای مراقبت از خودتان اختصاص دهید و با انجام دادن کارهای سادهای مثل پیاده روی کردن، آشپزی کردن یا ملاقات یک دوست یا اعضای خانواده، برای مدتی از دغدغههای کاریابی فاصله بگیرید.
سال گذشته سال منحصر به فردی بود و سال 2021 هم مثل یک چرخ و فلک غیرقابل پیشبینی است. با این وجود، هنوز هم میشود امیدوار بود و هنوز هم نقاط روشن بسیاری برای کار پیدا کردن وجود دارد.
شما هم از تجربهای که در مورد کار پیدا کردن در شرایط کرونا داشتهاید برای ما و دوستانتان بنویسید.
منبع: