افراد چند بار در طول زندگی شغل خود را تغییر میدهند؟
سالها پیش مردم پس از فارغالتحصیلی در یک شرکت استخدام میشدند و بعد از 40 سال کار کردن در آن شرکت، بازنشسته میشدند. اما امروزه دنیای مشاغل چنان دستخوش تغییرات اساسی شده که کار کردن در یک شرکت به مدت 40 سال غیرممکن به نظر میرسد. دلایل زیادی وجود دارد که این روزها تعداد زیادی از افراد در طول زندگی شغلیشان، بارها شغل عوض میکنند.
فقط 54 درصد از افراد فکر میکنند که کارفرمایشان به آنها وفادار است، بنابراین، این تصور ناامنی شغلی، باعث میشود که آنها بیشتر به دنبال تغییر شغل باشند. دلیل دیگر این است که کارکنان ممکن است تصور کنند متعهد بودن به یک کارفرما در طول سالهای زیاد، برایشان گران تمام خواهد شد. از آنجایی که احتمال ترفیع رتبه در یک سازمان فقط 3 درصد است، کارکنان برای برای دریافت حقوق بالاتر به دنبال شغل جدید هستند. ماندن کارکنان در یک کار به مدت طولانی آنها را از رشد کردن باز میدارد و برایشان هزینه زیادی در پی دارد؛ در صورتی که امنیت شغلی هم وجود داشته باشد، آنها هیچ پاداشی از ماندن در آن شغل دریافت نخواهند کرد.
تعیین تعداد دفعات تغییر شغل در طول زندگی کاری افراد دشوار است، زیرا اتفاق نظر چندانی درباره آنچه تغییر شغل محسوب میشود وجود ندارد. برای برخی، انتقال داخلی در سازمان یا ارتقا ممکن است یک تغییر تلقی شود، در حالی که دیگران فقط در صورت استخدام شدن در یک شرکت جدید آن را تغییر شغل میدانند.
تعریف تغییر شغل به خودی خود نه تنها کاری پیچیده است، بلکه حتی جزئیاتی مانند مدت زمانی که فرد باید در نقشی بماند تا شغل محسوب شود هم قابل بحث است.
میانگین دفعات تغییر شغل توسط افراد
بر اساس بررسی اداره آمار کار آمریکا در سال 2019، کسانی که بعد از جنگ جهانی دوم (یعنی بین سالهای 1946 تا 1964) به دنیا آمده بودند، در طول زندگیشان به طور میانگین 12 شغل عوض کرده بودند.
بسیاری از کارمندان پنج سال یا کمتر در یک شغل میمانند و وقت و انرژی بیشتری را صرف تغییر شغل میکنند. اداره آمار کار آمریکا در سال 2018 گزارش داده است که میانگین مدت تصدی یک شغل برای مردان 3/4 سال و برای زنان 4 سال است.
از آنجا که تغییر شغل مکررا اتفاق میافتد، مهارت پیدا کردن در کاریابی و شبکهسازی از هر زمان دیگری برای کارکنان اهمیت بیشتری پیدا میکند. کارمند موفق کسی است که از روند صنعت خود مطلع باشد و همچنین برای مصاحبه و و ارتباط برقرار کردن با کارفرمایان بالقوه تمرین کرده باشد. امروزه تلاش برای استخدام شدن به جای این که یک یا دوبار در طول زندگی شغلی اتفاق بیفتد، به یک وضعیت مداوم تبدیل شده است.
تغییر شغل به خاطر جنسیت
این نکته قابل توجه است که بررسی اداره آمار کار آمریکا آشکار کرد که زنان با وجود این که برای مراقبت از فرزندانشان شغل شان را بیشتر ترک میکنند، اما در طول زندگی حرفهایشان تقریبا به اندازه مردان شغل عوض میکنند. مردان به طور میانگین 5/12 شغل و زنان 1/12 شغل عوض میکنند.
تغییر شغل به خاطر سن
سن یک فرد بر تعداد مشاغلی که در هر دوره داشته است تأثیر میگذارد. افراد در دوره شش سالهای که بین 18 تا 24 سال سن داشتند به طور میانگین 7/5 شغل عوض کرده بودند. گرچه، با افزایش سن تعداد تغییر شغلها کمتر میشود.
افراد در سنین 25 تا 34 سالگی به طور میانگین 5/4 شغل و در 35 تا 44 سالگی 9/2 شغل عوض کرده بودند. در مرحلهای که افراد تا بیشترین حد در شغل شان تثبیت شده بودند، یعنی بین 45 سالگی تا 52 سالگی، به طور میانگین فقط 9/1 شغل عوض کرده بودند.
تغییر شغل به خاطر نژاد
سفیدپوستان در سنین 18 تا 24 سالگی نسبت به سیاه پوستان یا لاتینتبارها شغل بیشتری عوض کرده بودند. سفیدپوستان در این سنین به طور میانگین 9/5 شغل، سیاه پوستان 8/4 و لاتین تبارها 1/5 شغل عوض کرده بودند.
میانگین طول مدت مشاغل
بررسی اداره آمار کار آمریکا نشان میدهد که درصد بالایی از کارکنان جوانتر از ژانویه 2018 تا به حال شغلهای کوتاه مدتی داشتهاند. میانگین مدت تصدی مشاغل توسط کارکنانی که بین 25 تا 34 سال سن داشتهاند 8/2 سال است.
میانگین مدت ماندن در یک شغل در سنین 35 تا 44 سال 9/4 سال و میانگین مدت ماندن در یک شغل در سنین 45 تا 54 سال 6/7 سال بود. این عدد در مورد کسانی که بین 55 تا 64 سال داشتند، 1/10 بود.
شغلیهایی که بالاترین میانگین دوره تصدی را داشتند شامل مدیریت، مهندسی، حقوق و آموزش میشدند، در حالی که کارگران مشاغل خدماتی کمترین میانگین دوره تصدی را داشتند.
دلایل تغییر شغل
چند نمونه از دلایل متداول تغییر شغل عبارتند از:
- حقوق بالاتر
- مزایای بیشتر
- جابهجایی جغرافیایی
- پیشرفت شغلی
- استرس کمتر
- فرار از رئیس بیکفایت یا منفیباف
- تغییر حوزه شغلی
- تعادل بیشتر کار و زندگی خانوادگی
- شناخته شدن و به دست آوردن اعتبار در یک شرکت
- تعدیل شدن
- پیدا کردن کار جالبتر
- برنامه کاری بهتر
- داشتن مهارتها و تواناییهایی که برای آن کار مناسب نیستند
- به رسمیت شناخته نشدن دستاوردها
- برونسپاری شغلی
- جابهجایی شرکت به یک محل جدید
- همسویی بیشتر بین ارزشهای شخصی و اولویتهای سازمانی
پیشنهاد میکنیم هنگامی که تصمیم دارید شغلتان را تغییر دهید، از یک مشاور شغلی کمک بگیرید تا مسیر شغلی و گزینههای پیشرویتان را بهتر بشناسید و سپس دست به انتخاب بزنید.
برای ما و دوستانتان بنویسید که شما تا به حال چند شغل عوض کرده اید و دلایل این تغییر شغل چه بوده است؟
منبع:
https://www.thebalancecareers.com/how-often-do-people-change-jobs-2060467