چگونه برای افزایش حقوق خود مذاکره کنیم؟

چگونه برای افزایش حقوق خود مذاکره کنیم؟

فرقی نمی‌کند به تازگی استخدام شده باشید یا بخواهید برای ارتقای رتبه اقدام کنید، در هر صورت مسئله حقوق و دستمزد یکی از مواردی است که باید درباره آن به مذاکره بپردازید. افزایش حقوق مسئله‌ای است که بیشتر افراد از مذاکره در مورد آن می‌ترسند. اگر مهارت‌های کافی را در مذاکره داشته باشید، می‌توانید در شرایط بهتر و با حقوق و دستمزد بهتری کار کنید و حس رضایت بیشتری به دست آورید. برای دانستن نکات لازم در این زمینه با ما همراه باشید. 


در مذاکره افزایش حقوق چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

اصولا مذاکره برای افزایش حقوق به مهارت نیاز دارد. اگر بدون مهارت و اطلاعات کافی وارد گفت‌و‌گو شویم، احتمال این که به خواسته‌های خود برسیم کم است. در ادامه فهرستی را مشاهده خواهید کرد که می‌تواند در مذاکره افزایش حقوق به کمک‌تان بیاید.  آگهی های شغلی


ارزش خود را بدانید

یکی از مهمترین سلاح‌های شما در مذاکره، آگاهی است. اگر بدون داشتن اطلاعات کافی وارد این گفت‌وگو بشوید، نتیجه نهایی در دستان فرد روبه‌رو خواهد بود. کسی که به احتمال زیاد تجربه بیشتری از شما دارد و رقمی را مطرح می‌کند که بیشتر به نفع شرکت است. 
قبل از این که مسئله افزایش حقوق را مطرح کنید، باید بازار کار خود را بررسی کنید. ببینید افراد دیگر در موقعیت‌های شغلی مشابه چه حقوق و مزایایی دریافت می‌کنند؟ با تحقیق و بررسی یک مبلغ حدودی به دست خواهید آورد. به این ترتیب، طرف مقابل متوجه می‌شود با کسی مواجه است که ارزش کار خود و شرایط بازار کار را به خوبی می‌شناسد.


بالاترین رقم معقول را پیشنهاد بدهید

در تحقیقات خود رقم دقیقی به دست نمی‌آورید بلکه با یک دامنه حقوق و دستمزد مواجه خواهید شد. معمولا در چنین شرایطی وسوسه می‌شویم یک عدد میانگین را به عنوان حقوق درخواستی مطرح کنیم اما این کار درستی نیست به دو دلیل: اول این که بهتر است طرف مذاکره بداند شما خود را لایق بهترین دستمزد ممکن می‌دانید و به خود مطمئن هستید. 
مسئله دیگر پدیده‌ای است که در خرید و فروش‌ها هم شاهد آن هستیم. خریدار همیشه سعی می‌کند رقم را پایین بیاورد! بنابراین شما باید رقمی را پیشنهاد بدهید که اگر مقداری از آن کم شد، باز هم برای‌تان مناسب باشد. 
دقت داشته باشید که این به معنای ارائه رقم‌های پرت و پلا نیست! فرض کنیم برای شغلی درخواست داده‌اید که دامنه حقوق رایج برای آن، بین دو تا سه میلیون تومان است. اگر در مصاحبه رقم درخواستی خود را پنج میلیون تومان اعلام کنید نه تنها جایی برای مذاکره باقی نمی‌ماند، بلکه خود را به عنوان یک فرد ناآگاه، غیر حرفه‌ای و شاید متوهم معرفی کرده‌اید! همیشه در نظر داشته باشید که برای دریافت حقوق بیشتر، باید ارزش بیشتری ارائه کنید. 


آمادگی ترک مذاکره را داشته باشید

بعد از این که تحقیقات لازم را انجام دادید و دید واضحی از شرایط بازار کار به دست آوردید، می‌توانید رقمی را به عنوان کف مطالبات مشخص کنید. عددی که به هیچ وجه به کمتر از آن راضی نخواهید شد. این عدد نقطه خروج شما از مذاکره خواهد بود.  ثبت آگهی


حرف‌های خود را آماده کنید

چه بخواهید برای استخدام مذاکره کنید و چه برای ارتقای رتبه و افزایش حقوق ، آمادگی حرف اول را می‌زند. لازم است کاملا به حرف‌هایی که می‌خواهید بزنید مسلط باشید. از قبل تمام مواردی را که می‌خواهید در جلسه مطرح شوند روی کاغذ بنویسید و چند بار تمرین کنید. این کار کمک می‌کند با افکار منظم وارد جلسه شوید و کاملا منسجم صحبت کنید. در این صورت، احتمال دست‌یابی به نتیجه مورد نظر بیشتر می‌شود. 
در نهایت توجه داشته باشید که ظاهر و رفتارتان نیز اهمیت بسیاری دارند. مرتب، پرانرژی و سرحال باشید و در هنگام مذاکره برای افزایش حقوق  محکم و با اعتماد به نفس صحبت کنید اما حالت تهاجمی به خود نگیرید و گفت‌وگو را با آرامش به جهتی که خود می‌خواهید هدایت کنید. 

دوست داریم نظر شما رو هم در رابطه با این مقاله بدونیم :)

آخرین آگهی های شغلی

کارشناس حسابداری تکنام پارس دامون
کارشناس فروش تکنام پارس دامون
کارشناس فروش شرکت نگارین شیمی رسا
نیروی خدمات و نظافت شرکت ژرف اندیشان بهره ور کارا
حسابدار شرکت غرب آذر
جامه بافت جامه بافت
کارگر - تکنسین جامه بافت
ظهور اقتصاد گیگ و مشاغل پاره‌وقت: چگونه دنیا در حال تغییر است؟
16 مهر 1403

ظهور اقتصاد گیگ و مشاغل پاره‌وقت: چگونه دنیا در حال تغییر است؟

تا به حال فکر کردید که برخی از افراد به جای کارهای تمام‌وقت، چطور چند کار مختلف انجام می‌دهند یا شاید کسانی را دیده اید که بسیار پر مشغله هستند ولی هر روز سرکار نمی‌رود و بیشتر زمان خود را هرجایی به جز شرکت سپری می کنند. این افراد در حقیقت در یک بخش جدید و در حال رشد از اقتصاد به نام "اقتصاد گیگ" کار می‌کنند.


مطالعه بیش‌تر
پایه حقوق وزارت کار در سال 1403 (ویرایش 29  اسفند 1402)
23 اسفند 1402

پایه حقوق وزارت کار در سال 1403 (ویرایش 29 اسفند 1402)

در این متن، به بررسی حقوق و دستمزد پایه در سال 1403، و مقایسه آن با پایه حقوق سال 1402 خواهیم پرداخت.


مطالعه بیش‌تر
ثبت بیمه بیکاری در سامانه روابط کار و مدارک لازم
24 آبان 1402

ثبت بیمه بیکاری در سامانه روابط کار و مدارک لازم

بیمه بیکاری، یک نظام حمایتی است که توسط سازمان تامین اجتماعی ارائه می‌شود تا افرادی که به دلایلی از شغل خود اخراج شده‌اند یا بیکار شده‌اند، تأمین مالی شوند. هدف از این نوع بیمه ایجاد امنیت مالی برای افراد بیکار است.


مطالعه بیش‌تر
آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق کاریابی
21 آبان 1402

آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق کاریابی

آزادسازی مدرک تحصیلی توسط کاریابی فرآیندی است که در آن دانش‌آموختگانی که از دانشگاه‌های دولتی تحصیل رایگان دریافت کرده‌اند، می‌توانند اصل مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه محل تحصیل‌شان دریافت کنند.


مطالعه بیش‌تر
انتخاب و طراحی مسیر شغلی مناسب
27 بهمن 1401

انتخاب و طراحی مسیر شغلی مناسب

یافتن یک مسیر شغلی مناسب و طراحی کردن آینده حرفه‌ای خود از مهمترین تصمیماتی است که برای یک فرد در زندگی اتفاق می‌افتد. انتخاب شغل مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا به زندگی شغلی و شخصی موفق‌تری برسید.


مطالعه بیش‌تر
چگونه از رزومه ساز برای ساخت یک رزومه درخشان استفاده کنیم
29 تیر 1401

چگونه از رزومه ساز برای ساخت یک رزومه درخشان استفاده کنیم

رزومه ساز یک ابزار ضروری برای اقدام در بدست آوردن شغل مورد نظر است. ساخت این رزومه هر قدر باکیفیت و حرفه‌ای انجام شود و شامل موارد قابل توجه‌ای از تجارب باشد، احتمال موفقیت متقاضی شغل را برای استخدام بالا می‌برد.


مطالعه بیش‌تر
نکاتی مهم برای نوشتن یک رزومه ایده آل
21 تیر 1401

نکاتی مهم برای نوشتن یک رزومه ایده آل

کارفرماها در استخدام نیروی ماهر به دنبال سه اصل هستند؛ کارجو چه شغل‌هایی داشته است؟ چه تجربیاتی داشته است؟ و چرا این شغل‌ها را برای خود انتخاب کرده است؟ بسیاری از رزومه‌ها بی‌معنی و غیرقابل درک هستند، شما باید تلاش کنید تا یک رزومه ایده آل تنظیم کنید. برای نوشتن یک رزومه حرفه‌ای به شما توصیه می‌کنیم تا مراحل زیر را دنبال کنید.


مطالعه بیش‌تر
6 راهکار برای سازگاری با تغییرات کاریابی در دنیا (قسمت دوم)
23 تیر 1400

6 راهکار برای سازگاری با تغییرات کاریابی در دنیا (قسمت دوم)

در این مقاله فکروکار قصد داریم تغییرات گسترده‌ای را که پس از گسترش ویروس کرونا در سال 2019 در دنیای کار اتفاق افتاد بررسی کنیم. شیوع این ویروس همه ابعاد بازار کار و همه صنایع و مشاغل را دستخوش تغییر کرد؛ از شیو‌ه‌های کاریابی و استخدام گرفته تا سبک‌های اشتغال و رونق و کسادی صنایع مختلف. با این وجود، باید بتوانیم پا به پای این تغییرات پیش برویم تا از بازار کار جهانی عقب نمانیم.


مطالعه بیش‌تر